Kerastase model met lang haar
Lang haar neemt de verzorging in dank af

De anatomie van lang haar

Lang haar heeft iets iconisch, of zelfs mythisch.

Haar dat langs het hoofd van een mooie vrouw neervalt tot de lengte die ze wil. Haar haardos lijkt wel het verlengde van haar persoonlijkheid, een andere dimensie van haar persoon. Hoe langer het is, hoe meer tijd het met haar heeft doorgebracht, hoe meer geheimen het meedraagt, hoe meer wijsheid in de lucht golft.

Haar groeit uit de hoofdhuid en blijft hangen tot het wordt afgeknipt, afbreekt of uitvalt. Het is een dode materie maar de mooiste specimens lijken wel heel levendig, een krachttoer die alleen wordt bereikt met de juiste, voortdurende verzorging.


Haar is een organische stof. Het kan niet alleen voorbijgangers betoveren maar heeft ook praktische eigenschappen, zoals isoleren en beschermen.

Hier delen we het haar in zones in en benadrukken we de nodige verzorgingen voor elk stadium terwijl het tot de gewenste lengte groeit.

Sérum Extentioniste

01-Hoofdhuid

Hier begint het allemaal. Er is haar dat niet zichtbaar is, dat er eigenlijk al is, dat onder het huidoppervlak groeit. De hoofdhuid is als de fundering van het haar en zijn bron van levenskracht en moet gezond blijven om sterk, lang haar te produceren. Regelmatige hoofdhuidmassages met Sérum Extentioniste zullen ervoor zorgen dat de hoofdhuid wordt geactiveerd en gezond haar produceert.

02-Aanzetten

De aanzetten zitten het dichtst bij de hoofdhuid, en zijn het 'nieuwste' deel van het haar. Gewoonlijk zijn ze van nature eerder gezond maar zonder de juiste producten kunnen ze vet of vroegtijdig droog worden. Door deze zone uitsluitend met Bain Extentioniste te verzorgen en de Fondants en Masques op ongeveer 2,5 cm van de aanzetten weg te houden zal het evenwicht in deze haarzone beter gevrijwaard worden.

Bain Extentioniste
Fondant Extensioniste

03-Halflengten

Wanneer het haar enkele centimeters van de aanzetten groeit, is het enkele maanden oud. Blootstelling aan elementen, omgevingsfactoren en styling kan haar tol eisen. Als het haar lang moet meegaan en gezond blijven is een aangepaste, dagelijkse verzorging van essentieel belang. Gebruik Fondant Extensioniste of  Masque Extentioniste voor extra sterk haar.

04-Punten

De haarpunten zijn vaak een probleemzone, ze zijn ook het langst met u geweest. Ze breken vaak af, splijten of worden droog en gevoelig. Een aangepaste verzorging en af en toe preventief afknippen zal de punten van zelfs het langste haar sterk houden. Op een volkomen gezonde haardos zijn de punten even dik en even stralend als de aanzetten. U kunt dit bereiken door regelmatig bij uw kapper langs te gaan voor een kleine knipbeurt en een Extensioniste-protocol om de groei te boosten en om uw haar van de aanzet tot de punt gezond te houden.

Kerastase Extensioniste