Model
CARE IS OUR STORY AND OUR FUTURE

ONZE COMMITMENTS VOOR DE PLANEET

Vandaag en meer dan ooit moet er voor de wereld worden gezorgd – op een verantwoorde en duurzame manier. Sinds 2013 heeft Kérastase beslist om haar expertise in verzorging uit te breiden door zich te in te zetten om haar impact op de planeet te verminderen. Voortbouwend op onze uitmuntendheid in innovatie, blijven we nieuwe manieren vinden om afval te verminderen en onze klanten te helpen duurzamere keuzes te maken.

Care

 

"

We geloven in verzorging. Zorg dragen om tot iets beters te komen. We verminderen ons afval en optimaliseren onze verpakking, herformuleren onze producten en herdenken de basisprincipes van hoe we haarverzorging bieden. We blijven in de toekomst van haarverzorging innoveren en willen tegelijk een positieve verandering stimuleren voor een meer diverse, inclusieve en verantwoorde toekomst.

"


Rosa Carriço
Global President, Kérastase

Zorg dragen voor het haar

Wij bieden haarverzorging van zeer hoge kwaliteit voor alle haar- en hoofdhuidtypes met zeer efficiënte en optimaal getolereerde formules.

Zorg dragen voor de mensen

We dragen een krachtige boodschap uit met een inclusieve visie op luxe.

Zorg dragen voor de planeet

We bewijzen dat luxe verantwoord kan zijn met duurzamere formules en innoverende verpakkingen.

Verpakking

Shampoo

Shampoo

Conditioner

Masker

Hittebeschermer

Serum

DE ZOEKTOCHT NAAR 100% GERECYCLED PLASTIC

Naast het streven naar duurzamere, innovatieve verpakkingen, streven we ernaar om nieuw plastic te vervangen door gerecycled plastic overal waar we nog plastic gebruiken. Sinds 2021 worden al onze retail shampooverpakkingen* gemaakt van 95% gerecycled plastic** en zijn ze recyclebaar. In de komende jaren zullen de andere formaten volgen.

Ons doel is om in 2030 100% biobased of gerecycled plastic te hebben. Tegen 2025, zal meer dan 60% van onze productverpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal. In 2021 hebben we voor het hele merk 520 ton nieuw plastic bespaard.

*Exclusief de dop.
**De resterende 5% zijn kleurstoffen en additieven.

Sustainable Banner
Formules

Kérastase past innovatie toe op de verbetering van formules door steeds meer duurzame grondstoffen te integreren en groene wetenschap te bestuderen om de kracht van de natuur te gebruiken zonder haar grondstoffen uit te putten.

Van biobased*** ingrediënten, zoals Centella asiatica, tot biotechnisch**** ontgonnen werkstoffen, zoals hyaluronzuur en aminozuren, is het onze ambitie om de hoogste productefficiëntie te combineren met duurzame processen.

Vandaag zijn meer dan 60% van onze ingrediënten biobased.

****Een groene transformatie, biotechnologieën zijn productieprocessen waarbij krachtige ingrediënten van natuurlijke oorsprong worden verkregen met behulp van levende hulpmiddelen.

***Een biobased ingrediënt is een stof die is gecreëerd op basis van hernieuwbaar, biologisch materiaal. Hernieuwbare grondstoffen zijn van plantaardige, dierlijke of microbiële oorsprong en worden doorgaans geproduceerd door landbouw, bosbouw en visserij. Ze regenereren voortdurend in relatief korte cycli (van enkele dagen tot enkele decennia), met een duur die vergelijkbaar is met hun gebruiksduur. Cosmetica bevatten voornamelijk hernieuwbare ingrediënten van plantaardige oorsprong

Maak een afspraak bij de salon

Het is veel meer dan alleen de plaats om je uitgroei bij te laten werken of af en toe je haar te laten knippen. Maak een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde Kérastase-salon voor een gepersonaliseerde diagnose.