Hairdresser Model

HAARSTYLIST Q&A: EEN MUST-READ VOOR TOEKOMSTIGE HAARSTYLISTEN

Haarstylist Jordan Najera vertelt over het pad dat zij heeft bewandeld naar het kappersvak, haar haariconen en waarom Fusio-Dose zo geliefd is bij haar klanten.

We spraken met haarstylist Jordan Najera - die meer dan 20 jaar kapperservaring heeft - over haar loopbaan van stagiaire tot New York Fashion Week. Ze sprak over het belang van communiceren met klanten, waar ze haar inspiratie vandaan haalt en haar advies voor toekomstige haarstylisten. Bovendien onthult ze de Kérastase producten waar haar klanten dol op zijn in de salon en thuis.

Kérastase: Wie of wat heeft jou geïnspireerd om haarstylist te worden?

Jordan Najera: Toen ik 15 jaar oud was, werkte ik na schooltijd en in het weekend in een salon. Ik was aangenomen om handdoeken te wassen, de salonplanken gevuld te houden en ervoor te zorgen dat de salon er schoon en mooi uitzag. Ik vond het geweldig om te zien hoe het haar van klanten werd getransformeerd en het was bedwelmend om deel uit te maken van zo een positieve, vriendelijke en hartverwarmende omgeving. Het viel me altijd op hoe blij de klanten in de salon waren. Er was één specifieke stylist die me altijd inspireerde. Hij liet me zien dat ik potentie had en dat het een ongelofelijke voldoening geeft om een haarstylist te zijn. Dit is ook waar mijn obsessie voor haarproducten begon. Ik vond het geweldig om te leren over alle producten die we hadden en hoe deze konden helpen het haar van onze klanten ten goede te veranderen.

Kérastase: Hoe ben je haarstylist geworden?

Jordan Najera: Toen ik op de middelbare school zat, besloot ik om mee te doen aan een AVS programma. Dit hield in dat ik ‘s ochtends naar de middelbare school ging en ‘s middags naar de schoonheidsschool. Dit was geweldig omdat ik zo mijn licentie voor cosmetologie kon behalen voordat ik zelfs maar afstudeerde van de middelbare school! Ik was zo enthousiast om mijn carrière en mijn stage te beginnen bij een luxe salon op de jonge leeftijd van 18 jaar. Tot op de dag van vandaag werk ik nog voor hetzelfde oorspronkelijke bedrijf waar ik begon. Ik ben nu iets meer dan 20 jaar actief bij The Parlour, een familie van negen salonlocaties in Colorado!

Kérastase: Wat vind je het leukst aan het kappersvak?

Jordan Najera: Wat ik het leukste vind aan het zijn van een haarstylist, is de krachtige verbinding tussen mensen! Het is zo geweldig om mensen niet alleen fysiek van de buitenkant te kunnen transformeren, maar om ze ook van binnen sterker te kunnen maken en zo te transformeren. Haarstylisten hebben dit ongelofelijke vermogen om onze klanten het vertrouwen te geven en hen te helpen de beste versie van zichzelf te zijn. Ik wil altijd dat mijn klanten mijn stoel verlaten met een zelfverzekerd, gehoord, krachtig en mooi gevoel.

Kérastase: Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Jordan Najera: Ik vind het heerlijk om op verschillende plekken inspiratie te zoeken. Ik hou absoluut van mode, dus ik ben constant op zoek naar wat nieuw en opkomend is. Ik geniet van het observeren van trending kleuren, texturen en stoffen. Wat er ook gebeurt in de modewereld beïnvloedt wat er gebeurt in de haarwereld. De natuur is ook een grote inspiratiebron voor mij. In Colorado hebben we alle vier de seizoenen. Ik word constant geïnspireerd door de kleuren en de wisselingen van de seizoenen. Mijn klanten houden ervan om met de seizoenen mee te gaan en hun haar het hele jaar subtiel te veranderen. Dit zorgt ervoor dat mijn gasten zich nooit verveeld voelen over hun haar en dat ze zich altijd actueel en trendy voelen.

Kérastase: Wie zijn jouw haariconen?

Jordan Najera: Eén van mijn haariconen is Sharon Blaine. Ik hou zo van haar styling vaardigheden en ik denk dat ze een enorm rolmodel is voor stylisten die geïnspireerd zijn door haar voor speciale gelegenheden. Ik ben persoonlijk gespecialiseerd in up-do’s, dus ik kijk constant naar haar werk voor inspiratie en begeleiding. Peter Gray is ook één van mijn haariconen. Vorig jaar had ik de eer om met hem samen te werken tijdens New York Fashion Week. Ik werd niet alleen weggeblazen door zijn haar en leiderschapskwaliteiten, maar hij was ook nog eens buitengewoon bescheiden en aardig voor iedereen om hem heen. Voor mij was dat ongelofelijk krachtig om te zien.

Kérastase: Wat zijn je favoriete producten om mee te werken in de salon?

Jordan Najera: Mijn nummer één salonfavoriet zijn onze gepersonaliseerde Fusio-Dose behandelingen. Deze behandelingen zijn zo een ongelofelijk onderdeel van de ervaring van mijn klanten. Mijn klanten vinden het geweldig dat ze zijn aangepast aan hun eigen specifieke haarverzorgingsbehoeften en ze genieten echt van de ontspannende hoofdmassage die daarbij hoort. Kérastase Fusio-Dose behandelingen onderscheiden ons van alle andere luxe haarverzorgingsmerken.

Eén van mijn favoriete producten om mee te werken als haarstylist is Kérastase’s klassieke Elixir Ultime olie. Dit hero product bevat kostbare Camellia en Marula oliën die langdurige hydratatie, voeding en geweldige glans aan het haar geven. Voor mijn klanten die al die voordelen willen maar wat fijner haar hebben, adviseer ik Elixir Ultime L’Huile Legere. Dit is een olie die ongelofelijk licht van gewicht is. Het voegt body, hydratatie, voeding en geweldige glans toe. Een ander product waar ik absoluut geobsedeerd door ben, is het Nutritive 8hr Magic Night Serum. Dit product zit in de top van mijn best verkopende Kérastase producten. Dit voedende serum transformeert je haar terwijl je slaapt. Het bevat iriswortel extract, een luxe ingrediënt dat vaak gebruikt wordt in huidverzorging en dat overdag schade herstelt en een gladde topcoat op elke haarvezel creëert.

Kérastase: Wat maakt Fusio-Dose zo speciaal?

Jordan Najera: Fusio-Dose behandelingen zijn een onmiddellijke transformatie voor jouw haar. Ze zijn gepersonaliseerd en aangepast aan de haarverzorgingsbehoeften van elke individuele klant. Mijn klanten zijn er absoluut door geobsedeerd omdat de behandeling hun haar onmiddellijk verbeterd. Ze kunnen de ingrijpende resultaten echt voelen en zien.

Kérastase: Het consult is zo belangrijk – welk advies zou je kappers geven om ervoor te zorgen dat ze alle informatie krijgen die ze nodig hebben van de persoon die in de stoel zit?

Jordan Najera: Als Kérastase artist hebben we een geweldig consultatieproces genaamd 100% Diagnosis. Dit is wat ons onderscheidt van andere stylisten en merken. Dit proces – bestaande uit vier stappen – maakt ons echt de professional in haarverzorging.

We beginnen met luisteren en vragen stellen. Het is belangrijk om de huidige haarverzorgingsroutine en zorgen van onze klant te begrijpen. Ik stel altijd open vragen zodat ik alle informatie kan krijgen die ik nodig heb. Vervolgens raak ik het haar en hoofdhuid van de klant aan en evalueer ik het. Ik evalueer ook de weerstand van het haar en controleer de mate van droogheid en glans. Al deze informatie helpt ons te bepalen wat we onze klanten moeten adviseren voor het maximale resultaat.

De volgende stap is om mijn resultaten met mijn klant te delen. Dit is een stap die vaak wordt overgeslagen. Het is zo belangrijk om jouw professionele expertise te tonen door een volledige haar en hoofdhuid diagnose te geven.

De laatste stap is het adviseren. Dit is waar we een aangepaste Kérastase Signature Treatment Service en thuisverzorgingsroutine aanbevelen om aan de behoeften en verwachtingen van de klant te voldoen.

Welk advies zou je geven aan mensen die kapper willen worden?

Jordan Najera: Het advies dat ik iemand zou geven die kapper wil worden, is: maak je klaar voor een krachtige carrière die dankbaar en empowering zal zijn! Als haarstylist heb je de vrijheid om creatief te zijn en anderen te helpen zich mooi te voelen. Van binnen en van buiten! Het gaat niet 100% om alleen maar haar. Het gaat om een echte connectie met mensen. Het gaat om het opbouwen van relaties en vertrouwen. En om een echte professional te worden waar mensen naar toe willen voor haaradvies en service. Ik geloof echt dat haarstyling een carrière is waarbij je eruit haalt wat je erin stopt. Alles is mogelijk! Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden in de haarwereld. Je kunt artist worden voor een productbedrijf, haar stylen voor fotoshoots of zelfs modeshows. Je kunt reizen om andere stylisten op te leiden, of je kunt een influencer worden op social media. Er is zoveel meer aan haarstyling dan alleen je salonstoel. Er is vrijheid en flexibiliteit om je eigen schema te maken, modieuze kleding te dragen en onder gelijkgestemde mensen te zijn die van hetzelfde genieten als jij.

 

Kérastase: Wat maakt jou het meest blij aan de toekomst van het kappersvak?

Jordan Najera: Wat mij het meest blij maakt over de toekomst is de opleiding van kappers, de geweldige eduactie en de gemeenschap eromheen. Meer dan ooit hebben stylisten geen geheimen omdat ze hun kennis willen delen en andere stylisten willen aanmoedigen om te groeien en te leren. Er is een overweldigend gevoel van empowerment en steun in de haarstyling gemeenschap. Het is zo leuk om deel uit te maken van iets heel bijzonders. Ik ben echt enthousiast om te zien wat de toekomst zal brengen in onze branche. Het onderwijs in onze wereld evolueert en verandert voortdurend. Haarstylisten stoppen nooit met leren en groeien!

Gerelateerde artikelen

Een Fusio-Dose decennium: 10 Dingen Die Je Moet Weten Over De Iconische Behandeling

Kérastase’s iconische, baanbrekende salonbehandeling bestaat 10 jaar en dit is genoeg reden om te zeggen dat Fusio-Dose de tand des tijds heeft doorstaan (en waarom je het zeker moet proberen als je dat nog niet gedaan hebt).

MEER INFORMATIE

Kérastase Benoemt Hovig Etoyan Tot Nieuwe Wereldwijde Professionele Ambassadeur

De in Libanon geboren Parijse kapper begint aan een nieuw avontuur met zijn favoriete merk.

MEER INFORMATIE

Bekijk hoe Fusio-Dose direct het haar transformeert

Wil jij directe haartransformatie? Fusio-Dose is jouw geheim. Vind jouw perfecte match tussen onze boosters en concentrés voor mooi en gezond haar.

MEER INFORMATIE